woensdag 27 oktober 2010

Soms zeggen cijfers genoeg; Pro Patria vs. Pro Vercelli (beker) 1-2 !!

Voor de tweede keer in tien dagen tijd versloeg Pro Vercelli Pro Patria in een onderling duel. Dit maal betrof het een cruciaal treffen in het bekertoernooi op woensdagmiddag 27 oktober. Dankzij de overwinning in deze op papier zware uitwedstrijd (Pro Patria is immers vooraf bezien de onbetwiste favoriet voor de titel in de Lega Pro Seconda Divisione) maakt Pro Vercelli nu deel uit van de laatste twaalf ploegen in het bekertoernooi. Die worden in de volgende fase ingedeeld in vier poules van drie ploegen. In de verte lonkt zowaar weer een hoofdprijs. Het is waarachtig en werkelijk waar. Soms schieten woorden tekort en zeggen de cijfers genoeg:
Pro Patria - Pro Vercelli 1-2
18e minuut: Goal voor Pro Vercelli! Mattia Corradi schiet van de rand van de zestienmeter links van Pro Patria-doelman Anania binnen.
55e minuut: 0-2 voor Pro Vercelli!! Matteo di Piazza dribbelt langs drie tegenstanders, passeert de doelman en schiet binnen.
93e minuut: Pro Patria doet nog iets terug door een goal van Sarno. Op het scorebord staat de eindstand 1-2.