maandag 15 november 2010

Pro Vercelli vs. FeralpiSalo 2-2

Modolo zei geen woord teveel over FeralpiSalo dat afgelopen zondag een gewiekste tegenstander bleek. Het 2-2 gelijkspel in het thuisduel mag dan ook gerust als winst worden gezien. Jammer alleen dat koploper Pro Patria nipt won van Tritium en uitliep op de nummers twee en drie in de competitie. De huidige derde plaats voor Pro Vercelli voelt echter aan als een warm bad, ook omdat de supporters zoveel credits krijgen.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
De wedstrijd begon nog wel zo goed. Drie minuten na de aftrap lag het balletje al in het netje. Een crosspass van Francesco Pigoni werd aangenomen door Stefano Santoni die meteen een schot op doel waagde die met de hand werd tegengehouden door een verdediger van FeralpiSalo. De penalty werd vanzelfsprekend binnengeschoten door Matteo Bonomi. Drie minuten gespeeld, 1-0 voorsprong voor Pro Vercelli. Zeven minuten later scoorde Bonomi zijn tweede goal voor Pro Vercelli op aangeven van Santoni op links. Tien minuten gespeeld, 2-0 voor Pro Vercelli. Na een half uur spelen kwam FeralpiSalo echter terug in de wedstrijd. Een fout van Alessandro Ranellucci werd na een snelle uitbraak via Savoia afgestraft door Graziani. Daarna mistte Pro Vercelli enkele kansen via Santoni en Ghezzi. De tweede helft werd meteen geopend met een mooie actie van Pro Vercelli over drie schijven, Calvi, Santoni en Ghezzi, maar helaas zonder resultaat. Daarop volgden nog enkele goede kansen voor Vercelli totdat FeralpiSalo in de 62ste minuut gelijkmaakte via een links van de keeper raak geschoten penalty van Quarenghi na een overtreding van Pigoni. In het restant van de wedstrijd kregen beide teams nog een kans op de winnende treffer, maar bij 2-2 zou het blijven.

(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Op zich geen slecht resultaat. Maurizio Braghin was er ook realistisch onder in zijn commentaar na de wedstrijd: “We hebben geluk gehad, want deze wedstrijd hadden we ook zomaar kunnen verliezen. We hebben naar vermogen gespeeld. Hoewel de tegenstander continue aandrong, hebben we de tegentreffers aan ons zelf te wijten. Een mea culpa is op de plaats, want de wedstrijd begon met de snelle voorsprong nog wel zo veelbelovend voor ons. Uiteindelijk was het een mooie strijd. Tactisch zijn we niet overklast en we komen hier vast sterker uit.” Francesco Pigoni: “We hebben de prijs betaald voor twee banale fouten.” Luca Orlando: “Hoewel FeralpiSalo over kwaliteitsspelers beschikt, hadden we hier zomaar kunnen winnen. Hun doelman verrichtte tegen het eind van de wedstrijd een miraculeuze redding op een schot van mij.”

Een 2-2 gelijkspel tegen een tegenstander van formaat mag wat mij betreft dan ook als winst worden gezien. Belangrijk is dat we als een man achter de club blijven staan. Volgens de club zijn de supporters een factor van succes. Veel supporters woonden op 11 november jl. de supportersavond bij die georganiseerd was door de supportersvereniging “Forza Pro”. De leiding van Pro Vercelli was op volle sterkte aanwezig. Voorzitter Massimo Secondo, algemeen manager Fabrizio Rizzi, Jose Saggia namens de jeugdopleiding en de directeur-generaal Giancarlo Romairone gaven acte de presence. Meer dan twee uur lang was er de gelegenheid voor supporters om met de leiding te spreken en op deze gelegenheid werd weer eens duidelijk hoe zeer de geschiedenis van Pro Vercelli leeft en deel uitmaakt van het DNA van de inwoners van Vercelli. Aan het eind van de avond bedankte Secondo de aanwezigen voor de grote betrokkenheid en steun aan het elftal en de vereniging. “DANK U WEL! Mede namens de spelers,” zo benadrukte hij zijn boodschap. Dat lokte bij een aanwezige supporter een dankwoord uit aan de voorzitter en vereniging. “Want na vele jaren is er eindelijk weer eens een voorzitter die de steun vraagt van de supporters, zij die de ware geest van Pro Vercelli vertegenwoordigen.”