dinsdag 7 december 2010

Tre reti a Trento!

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA
SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Met aanwinst Alberto Schettino (foto rechts) in de basis wachtte in de veertiende speelronde van de Lega Pro Seconda Divisione de uitwedstrijd tegen laagvlieger Mezzocorona. Sinds de oprichting in 1966 is van hoogtepunten bij Mezzocorona, uit het gelijknamige Zuid-Tiroler stadje met nog geen 5000 inwoners, weinig sprake geweest. Of het moet het seizoen 2007-2008 zijn geweest toen de club verrassend op de vijfde plek eindigde in de Serie C2 en pas na twee doelpuntloze gelijkspelen in de finale van de playoffs op basis van rangschikking werd uitgeschakeld door het op de vierde plaats geeindigde Lumezzane. Andere wetenswaardigheid: Omdat het stadion van Mezzocorona momenteel wordt gerenoveerd, speelt de club zijn thuiswedstrijden nu in Trento.

Na een sterke start van de thuisspelende ploeg nam Pro Vercelli het heft in de wedstrijd al snel in de hand. In de 23e minuut bleek Schettino meteen spelbepalend met een crosspass op Simone Ghezzi die de bal vervolgens raak schoot achter Mezzocorona-doelman Alan Zattin. Acht minuten later was het wederom raak na onoplettendheid in de defensie van Mezzocorona. Na een prima combinatie tussen Matteo Bonomi en de strijdlustige Ghezzi tekende Andrea Marconi op aangeven van Bonomi voor de 0-2 wat tevens de ruststand werd. De tweede helft stoomde Mezzocorona in eerste aanleg weer met de nodige inzet op het doel van Pro Vercelli af, waar doelman Alex Valentini echter in alle rust ballen bleef stoppen. Op de helft van de tweede helft trok Pro Vercelli het initiatief weer langzaam naar zich toe, mede dankzij een paar prima acties van Stefano Santoni. Met een kanonsschot knalde hij tien minuten voor tijd uit een corner de 0-3 keihard binnen. Daarna was de wedstrijd gespeeld, hoewel trainer Braghin vlak voor tijd nog mocht inrukken na protest.

Tre reti a Trento. Een prima resultaat voor de Witte Leeuwen. Te meer omdat koploper Pro Patria met 1-0 uit verloor van het laaggekwalificeerde Sanremese. Als gevolg daarvan zijn de verschillen in de top van de competitie met kerst in het vooruitzicht miniem. De Witte Leeuwen hebben nu slechts twee punten achterstand op Pro Patria. Alles is mogelijk.

NB: De club heeft sinds kort de website vernieuwd. Check www.fcprovercelli.it om de electronische doorstart en professionalisering van de Witte Leeuwen te bewonderen.