maandag 5 september 2011

Lessen trekken zonder pijn

Afgelopen woensdag speelde Pro Vercelli de laatste wedstrijd in de eerste bekerronde. Er werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Montichiari en dat was genoeg voor De Witte Leeuwen om zich voor de volgende ronde te plaatsen. Kansen waren er alom voor Pro Vercelli, maar desalniettemin gingen de ploegen al met de 1-1 eindstand de rust in. Modolo scoorde namens Pro Vercelli uit een corner. Vlak voor rust werd een tweede goal van Modolo afgekeurd. Ook in de tweede helft kreeg Pro Vercelli nog kansen. Waar het volgens trainer Braghin in zijn ploeg aan ontbrak was een flinke dosis agressie. Een serieuze les voor het vervolg, waarbij de ploeg volgens de trainer een voorbeeld mag nemen aan centrale verdediger Ranellucci die als enige het mes wel tussen de tanden had.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Dat vervolg kwam helaas nog niet tegen Como, want het weer was afgelopen zondag spelbreker in het Sinigaglia Stadion. Na een kwartier spelen in de tweede helft werd het treffen door scheidsrechter Ripa afgelast wegens de slechte staat van het veld ten gevolge van de regenval. De tussenstand was op dat moment 2-1 in het voordeel van Como. De wedstrijd zal op een later moment in zijn geheel over worden gespeeld.

Het doelpunt dat Matteo di Piazza in de derde minuut van de tweede helft maakte, verdwijnt dan ook niet in de boeken. Zo blijft Donato Roda voorlopig nog even de laatste speler die namens De Witte Leeuwen op dit niveau scoorde (op 11 juni 1978 in de met 0-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Pro Patria.) Lang zal het echter niet meer duren voordat Roda een opvolger heeft. De commentaren op tuttoprovercelli.com spraken wat dat betreft voor zich. Voorzitter Secondo zag zijn ploeg mede gelet op het aantal afwezigen een goede prestatie leveren, algemeen directeur Romairone zag Pro Vercelli zelfs prachtig voetballen en trainer Braghin had vooral een goede eerste helft gezien..

Pro Vercelli had de eerste helft dan ook de nodige kansen gecreëerd. Secondo had er op de tribune van het Sinigaglia-stadion wel vijf of zes geteld. Iemmello, Disabato, Santoni en Di Piazza kwamen allemaal in scoringspositie, maar wisten het net niet te vinden. Daartegenover stond helaas een effectiever Como, dat drie kansen kreeg en twee benutte. Het voorproefje van een hernieuwde kennismaking met de Prima Divisione heeft de ploeg wat dat betreft wakker geschud; kansen moet je op dit niveau zelf benutten en anders doet de tegenstander dat wel. Genoeg leermomenten om de komende week aan te werken, was dan ook de les die Braghin uit het duel trok. Een duel dat we verder dus mogen vergeten.

Laten we ons dan ten slotte richten op ander nieuws. Romairone wist de ploeg vorige week namelijk vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog te versterken met een laatste speler. Alessandro Armenise mocht zich op de valreep in een wit hemd hijsen. Hij kan op de plek van Murante spelen (zijn positie was nog niet dubbel bezet) en heeft de afgelopen tien jaar onder meer namens Varese, Bari, Teramo, Lanciano en Martina ervaring opgedaan in de Serie B en C1.