donderdag 13 oktober 2011

Prima resultaat! Reggiana vs. Pro Vercelli 1-1

Langzaamaan wordt duidelijk dat Pro Vercelli het niveau van de Prima Divisione prima aankan. In de uitwedstrijd tegen Reggiana lag zeker in de eerste helft de overwinning voor het oprapen, maar de uitblinker in de wedstrijd tegen Avellino, Pietro Iemmello, liet tot tweemaal toe de kans op de beslissing liggen. Na de rust kwam vervolgens een ander Reggiana tevoorschijn, dat een gelijkspel wist af te dwingen en zelfs enkele kansen kreeg op meer. “Het gelijkspel is echter een rechtvaardige uitslag,” zei trainer/coach Braghin na afloop. “Hoewel de nasmaak toch ook bitter is gelet op de kansen die we in de eerste helft kregen om de overwinning veilig te stellen.” De provinciale krant La Sesia noemde dat vooral “zonde”.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Pro Vercelli trad aan met: Valentini, Cancellotti, Armenise, Ranellucci, Rosso, Masi, Murante, Disabato, Fabiano, Di Piazza en Iemmello, die zijn eerste grote kans al na een minuut spelen kreeg. Hij ontving de bal na een prima één-tweetje tussen Di Piazza en Fabiano, maar wist slechts twee stappen verwijderd van de doelman het net niet te vinden. Zijn schot ging hoog over. Di Piazza en Fabiano zetten het goede spel echter voort en dat resulteerde uiteindelijk na tien minuten in de openingsgoal. Fabiano bereikte met een prachtige afgemeten voorzet Di Piazza, die alleen voor de Reggiana-doelman Silvestri met timmermansoog koel afmaakte. De prille voorsprong kwam vervolgens nauwelijks in gevaar, ondanks verwoede pogingen van de tegenstander om de regie in handen te krijgen. Hoe frustrerend dat was voor de thuisclub bleek vlak voor rust toen Reggiana-trainer Amedeo Mangone wegens protesteren werd weggestuurd. Op de verhoudingen viel echter niets af te dingen. Pro Vercelli was heer en meester in de eerste helft. Vlak voor het einde van de eerste helft had Iemmello die krachtsverhouding moeten omzetten in een verdubbeling van de voorsprong. Na het passeren van de doelman bracht hij zichzelf echter in een te moeilijke positie om binnen te kunnen werken. Niet voor het eerst dit seizoen toonde het toptalent in de spits hoe grillig hij is. Laten we het erop houden dat hij zijn dag niet had.

Gelet op de 1-0 voorsprong en het goede spel was er voor Braghin bij aanvang van de tweede helft geen enkele reden om te wisselen. De eerste minuten van de tweede helft kwam zijn ploeg onder aanvoering van het aanvallende trio Fabiano, Iemmello, Di Piazza ook weer prima naar voren. Alle drie schepten mogelijkheden in de eerste vijf minuten, maar zonder resultaat. Reden voor Braghin om Malatesta warm te laten lopen. Tegelijkertijd kwam plotseling aanvaller Matteini los namens Reggiana. Tot twee keer toe was hij in zeer korte tijd dichtbij de gelijkmaker, maar respectievelijk Valentini (foto boven) en Ranellucci (foto links) redden Pro Vercelli ternauwernood. Het was niettemin het startsignaal voor Reggiana om het offensief in te zetten. Braghin beantwoordde deze kanteling van de wedstrijd door eerst Malatesta in te brengen voor Iemmello en vrij snel daarna Di Piazza te wisselen voor Bencivenga. Een heldere keuze voor het behouden van de voorsprong met twee in plaats van drie aanvallers voorin en een versterkte verdediging. De Witte Leeuwen verloren echter de strijd op het middenveld en al dan niet direct gevolg was dat de kansen voor Reggiana toenamen. Na een zoveelste balverlies op het middenveld mocht ook Disabato inrukken. Zijn vervanger was verdediger Pigoni, die zijn rentree maakte na langdurige absentie. Twee minuten later was het raak voor Reggiana. Op een wat gelukkige manier scoorde Mei op aangeven van Alessi de gelijkmaker via binnenkant paal. Valentini had het nakijken en Pro Vercelli geraakte zo toch nog even in de problemen. Met Fabiano en Malatesta geïsoleerd in de spits, restte er weinig anders dan verdedigen. En dat deden De Withemden gelukkig goed. Mede dankzij de solide verdediging onder leiding van Ranellucci en Valentini werd de eindstreep gehaald en boekte Pro Vercelli een verdiend gelijkspel.

Dat werd ook onderschreven door Reggiana-coach Mangone: “Pro Vercelli maakte het spel, maar gelukkig bleven wij er geloof in houden en wisten we ons terug te knokken in de wedstrijd.” Pro Vercelli-doelpuntenmaker Di Piazza complimenteerde de tegenstander ook: “Reggiana heeft er uiteindelijk alles aan gedaan en dus is het gelijkspel een begrijpelijk resultaat. Tegen het einde van de wedstrijd konden we het fysiek nauwelijks meer bolwerken; dat was onze voornaamste zwakte. Maar gelukkig maakte ik een doelpunt en daar zijn we hartstikke blij mee. Nu moeten we vooruitkijken naar de wedstrijd tegen Taranto, het is een belangrijke wedstrijd en dat vraagt om de best mogelijke voorbereiding.” Trainer Braghin beaamde dat: “We moeten nu vooral fysiek herstellen zodat we op ons best de strijd met Taranto aan kunnen gaan. De jongens geven momenteel het uiterste.” Met prima resultaat, voeg ik er volledigheidshalve aan toe.