maandag 24 oktober 2011

Witte Leeuwen winnen in goud

Na de tweede overwinning in een uitwedstrijd heeft Pro Vercelli opeens uitzicht op de play-offs voor de Serie B, jubelt La Sesia deze week. “Hoewel het niet de mooiste wedstrijd was, toonde de ploeg van Braghin karakter: aan motivatie geen gebrek. Het was de tweede uitoverwinning na de winst op Monza een maand eerder. Dankzij een eigen doelpunt van Dionisi (Tritium) en een goal van Santoni in de slotfase boekten De Withemden een 2-1 overwinning.” Dat deden zij overigens in het mooie goudkleurige uitshirt, passend bij de successen van de laatste tijd.

Op Tuttoprovercelli.com gaf trainer/coach Braghin zijn analyse van de wedstrijd. Hij was tevreden over het vertoonde spel en het resultaat. Verder constateerde hij dat zijn ploeg in de lift zit en dit vooral mooi te vinden voor zijn jongens. Daar voegde hij aan toe dat zijn elftal zich ondertussen een waardige ploeg toont in deze competitie en het beste van zichzelf laat zien. Elke tegenstander wordt serieus genomen, elke wedstrijd is lastig en dat gold volgens Braghin ook voor de wedstrijd tegen Tritium. “Zij hadden angst voor ons, maar wij wisten ook dat we tegenover een lastige tegenstander stonden. We speelden compact en effectief, en hebben constant druk gezet tot het laatst aan toe.”

Dat laatste was zeker geen overbodige toevoeging, want het venijn van de wedstrijd zat hem in de staart. Pas één minuut in de blessuretijd van de tweede helft wist Pro Vercelli de score te verdubbelen. De gretige invaller Santoni wist wel raad met een prima voorzet van Armenise. Vervolgens viel de Pro Vercelli-defensie met de finish in zicht in slaap en profiteerde Bortolotto namens Tritium van de onachtzaamheid door diep in de blessuretijd de 1-2 binnen te tikken. En zelfs toen was het nog niet afgelopen, want een minuut later kreeg Pro Vercelli geen penalty nadat Dionisi de bal in het strafschopgebied met de hand stopte. Nu was het de scheidsrechter die stond te slapen. Uiteindelijk liet hij vijf minuten doorspelen en was Tritium met een afstandsschot in de allerlaatste minuut zelfs nog dichtbij de gelijkmaker. Na vijf uiterst enerverende minuten blessuretijd klonk eindelijk het verlossende eindsignaal en was de tweede uitzege van De Witte Leeuwen dit seizoen een feit.

De beslissende treffer kwam dus van de voet van Santoni, na goed opkomen en voorgeven van Armenise. Op Youtube.com is een filmpje van de winnende goal te zien. Na de score springt Santoni enthousiast over de boarding om zijn geluk te delen met de meegereisde aanhang en zijn ploeggenoten. De lof van Santoni ging dan ook uit naar het team: “We zijn een hecht team en halen het maximale uit onze collectieve kracht. Degene die het veld betreedt, geeft het uiterste voor dit shirt en de resultaten zijn geen toeval. We wilden koste wat het kost winnen vandaag. Ik ben blij dat ik daar een steentje aan heb mogen bijdragen. Er is veel concurrentie voor de basisplekken, maar ik ben blij deel uit te mogen maken van deze groep.”

Sommige media toonden overigens minder bescheidenheid dan de matchwinner. Zo schroomde La Sesia niet om de droom van de play-offs nu reeds te lanceren. Mijns inziens is dat nog een beetje vroeg. Maar genieten van het al goede is nu zeker geoorloofd na de goede prestaties van de afgelopen tijd. Chapeau!