woensdag 25 april 2012

We hebben een droom...

Maurizio Braghin begon de wedstrijd tegen SPAL met een 4-4-2-formatie met Marconi en Germano op de flanken. Pro Vercelli kwam zo goed uit de startblokken en werd in de eerste zeven minuten gevaarlijk via spitsen Martini (2x) en Malatesta. Twee minuten later stond het echter opeens 1-0 voor de thuisploeg, via een rake vrije trap van il capocannoniere Ghiringhelli. Boem! Au! De klap kwam duidelijk hard aan en Pro Vercelli was uit het lood geslagen. De ploeg legde na de aftrap geen enkele creativiteit meer aan de dag en de schaarse momenten dat de Pro Vercelli-aanvallers in balbezit kwamen ontbrak het hen aan precisie. Pro Vercelli speelde langzaam en voorspelbaar. Het gevaar kwam voornamelijk van SPAL via Arma. Op de bank dacht Braghin kennelijk aan het inbrengen van Carraro, die al in de 24e minuut aan zijn warming-up mocht beginnen. Pas in de 34e minuut stichtte Pro Vercelli weer enig serieus gevaar via Malatesta op een mooie assist van Martini. SPAL-verdediger Zamboni redde miraculeus. Het veranderde het spelbeeld echter geenszins. SPAL maakte het spel en bepaalde het tempo; Carraro liep warm aan de zijkant van het veld.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Direct na de rust was het van hetzelfde laken een pak en na negen minuten in de tweede helft mocht Carraro dan eindelijk invallen tegelijk met Calvi voor Rosso en Germano. Carraro kreeg zijn kans op zijn favoriete positie, als trequartista direct achter de spitsen, en nam de ploeg meteen bij de hand wat resulteerde in kansen voor Malatesta en Martini. Het ritme was terug en Pro Vercelli kwam zelfs dichtbij de gelijkmaker. Uiteindelijk koos Braghin vol voor de aanval en bracht in de 71e minuut met Iemmello nog een extra spits in de ploeg in plaats van verdediger Armenise. Ondertussen hield Valentini De Witte Leeuwen overeind met een belangrijke redding en dartelde Carraro door de SPAL-defensie en maakte bijna gelijk. Dankzij het illustere duo Carraro & Iemmello kantelde vervolgens de wedstrijd en kreeg Pro Vercelli in het slotkwartier de overhand en werd SPAL met de rug tegen de muur gezet. Met elf man in de verdediging zette SPAL alles op alles om de overwinning binnen te slepen, maar bleek niet of nauwelijks bestand tegen de ingevingen van Carraro. Hoe lang konden de mannen uit Ferrara dat volhouden? Tot de vierde minuut in de extra tijd, want toen schoot Martini alsnog raak uit een assist van Carraro en eindigde de wedstrijd in 1-1.

Matchwinnaar Martini zei na afloop treffend: “Dit resultaat hebben we geboekt op karakter en wilskracht, we hebben namelijk een droom…” Gelet op de andere uitslagen was het punt genoeg om de hoop op de play-offs levend te houden. “Een fundamenteel punt,” zei Braghin. “We hebben het nu zelf in de hand, de komende wedstrijd tegen Sorrento is een unieke kans.”