zondag 29 juli 2012

Het seizoen 2012/2013: Komende week meer...

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
De eerste serieuze oefenwedstrijd van dit seizoen werd deze zondag gespeeld tegen Pavia en eindigde in een 0-2 overwinning voor Pro Vercelli. Het was de vierde zege van Pro Vercelli deze voorbereiding, na eerder deze week ook wedstrijden tegen Roletto Val Noce (4-1; Carraro 2x, Casoli, Zigoni) en de jeugd van Torino (1-0; Caridi) te hebben gewonnen in een mini-toernooi. De doelpunten tegen Pavia, komend seizoen uitkomend in de Lega Pro Prima Divisione, kwamen op naam van Zigoni en Di Piazza. Zigoni brak de wedstrijd in de twaalfde minuut open met een rake kopbal na perfect aangeven van Caridi. Zigoni gaf met dit doelpunt blijk van zijn fantastische gevoel voor de goal en te beschikken over het talent om als een scherpschutter op het juiste moment op de juiste plek toe te slaan. Caridi bewees op zijn beurt een complete spits te zijn die volledig in dienst van het team kan spelen en zich tevens kan profileren als man van de assist. De tweede goal kwam acht minuten voor tijd op naam van Di Piazza, die de tweede helft was ingevallen en liet zien het verschil te kunnen maken. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje van Germano (foto linksboven), die de tweede helft evenzeer positief opviel. De jonge rechtermiddenvelder speelde van zestien tot zestien en liet zien met de week te groeien als speler. Voorts viel deze wedstrijd het spel van Carraro op, nadat hij eerder deze week al tweemaal scoorde in de oefenwedstrijd tegen Roletto. Hij trok het spel in de tweede helft naar zich toe en liet weer de nodige glimpen van zijn techniek en kwaliteiten zien, die geheel buiten kijf staan.

Braghin begon de wedstrijd met de volgende elf spelers: Valentini; Bencivenga, Ranellucci, Battaglia, Scaglia; Casoli, Calvi, Scavone; Caridi, De Silvestro; Zigoni. De tweede helft bracht de trainer de volgende spelers in het veld: Miranda; Germano, Ranellucci, Battaglia, Murante; Rosso, Fabiano, Innocenti; Carraro; Iemmello en Di Piazza. Disabato mocht vlak voor tijd invallen. Braghin zei over de wedstrijd: “In Varallo gaan we aan de slag om klasse en snelheid te vinden. Ik ben blij met het werk dat tot nu toe is verzet. We hebben flink wat werk achter de kiezen en het team reageert daar goed op. We hebben de tegenstander goed bestreden, zonder ze te onderschatten, en kregen ook flink wat tegenstand. Van enkele van de offensieve acties en schoten heb ik zeker genoten.”

(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Naarmate de voorbereiding vordert lijken de bedoelingen van Braghin meer en meer aan de oppervlakte te komen. Zo valt op dat hij er de voorkeur aan geeft met een middenveld te starten bestaande uit Casoli, Calvi en Scavone. Caridi en Zigoni (foto links) lijken ondertussen zo langzamerhand ook zeker te zijn van een plek in de basis als aangever en afmaker. Hetzelfde geldt voor doelman Valentini en rechtsback Bencivenga. Voor de rest is er nog veel onzeker en mede afhankelijk van de formatie die wordt gekozen. Plus dat Pro Vercelli zich nog steeds lijkt te roeren op de transfermarkt. Tuttosport wist te melden dat Pro Vercelli volgende week nog drie versterkingen zal presenteren. Meest waarschijnlijke naam van de drie is die van verdediger Francesco Cosenza (Reggina). Met de komst van deze Rambo en een terugkeer van Masi in het verschiet, zijn de plekken achterin nog lang niet vergeven. Voorin strijdt Di Piazza voor zijn plek en heeft hij te maken met concurrentie van De Silvestro, Fabiano, Carraro en Iemmello. Niet de minsten waar Braghin uit kan kiezen en dan zou er ook nog sprake zijn van de komst van een extra aanvaller, evenals een middenvelder. Komende week meer...