zaterdag 15 september 2012

De muziek klinkt dit seizoen anders

Basisopstelling vs. Sassuolo
Ondanks de terugkeer van Braghin op de bank en Masi in de basis boekte Pro Vercelli vandaag in de vierde Serie B-wedstrijd van dit seizoen de derde nederlaag op rij. Na Livorno en Reggina versloeg ook lijstaanvoerder Sassuolo De Witte Leeuwen met 2-1. Het eerste half uur van de wedstrijd hadden de jongens van Braghin het betere van het spel, maar in de 38e minuut kwamen De Withemden ongelukkig op achterstand. Via de paal en het lichaam van keeper Valentini belandde de bal in de goal en kwamen de zwart-groenen op voorsprong. Twintig minuten eerder had Sassuolo-keeper Pomini nog goed gered op een prachtige inzet van Appelt Pires, die deze wedstrijd overtuigend liet zien een aanwinst te zijn voor de ploeg. Hij zette de lijnen uit, was veel in beweging, speelde tactisch sterk en inspireerde zijn ploeg als een veteraan. In de tweede helft schoot de Braziliaanse middenvelder nog eens prachtig op goal, maar de bal ging rakelings langszij.

Direct na rust nam het onheil voor de bezoekers toe. De vervanger van de geschorste Bencivenga, de jonge Cancellotti, ging op zijn beurt in het strafschopgebied in de fout. Sassuolo kreeg een penalty toegekend, die door Sassuolo-verdediger Terranova raak werd geschoten. Cancellotti moest de overtreding bekopen met een gele kaart, en die zou hem en de ploeg later weer opbreken toen hij in de 79ste minuut na twee keer geel de rode kaart zag. Het goede spel van Pro Vercelli was ondertussen verdwenen, en met tien tegen elf was de wedstrijd wel gespeeld. Pas in de 89ste minuut wist Pro Vercelli nog iets terug te doen via invaller Iemmello (foto onder). Sassuolo vs. Pro Vercelli, eindstand: 2-1. Qua spel stelde Pro Vercelli niet teleur, maar het ontbrak aan venijn en finesse. Een eervolle vermelding is op zijn plaats voor centrale verdediger Ranellucci die in zijn eentje Serie B-topscorer Pavoletti aan banden legde.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Wat te concluderen na deze derde nederlaag op rij? Trainer Braghin, speler Fabiano en voorzitter Secondo waren het er na afloop over eens dat Pro Vercelli 35 minuten lang heel goed had gespeeld, maar dat de penalty en de rode kaart de grond definitief onder de voeten van Pro Vercelli wegsloegen, ook al herpakte de ploeg zich prima toen werd overgeschakeld op 4-3-3 en De Silvestro en Iemmello in het veld kwamen voor de tegenvallende Espinal en Tiribocchi. Doelpunten voor De Witten bleven echter te lang uit. Secondo: “Ik zag gedurende de wedstrijd verbetering in het spel, maar er is veel meer ondeugendheid en agressie nodig.” Fabiano: “De muziek klinkt dit seizoen anders, we moeten er vol voor blijven gaan en de juiste identiteit zien te vinden.”