zaterdag 27 oktober 2012

Brescia vs. Pro Vercelli 1-1

Basisopstelling Pro vs. Brescia
Trainer Camolese verraste met zijn opstelling voor de uitwedstrijd tegen Brescia. Tegen de verwachtingen in opteerde hij niet voor 4-4-2, maar liet hij zijn ploeg in een 3-4-1-2-opstelling spelen met Zigoni, Cancellotti en Sini in de basis. Het bleek de eerste helft een gouden greep, Pro Vercelli vertrok bijna als een dief in de nacht met de overwinning huiswaarts. “Pro heeft de wedstrijd in het Rigamonti in handen en speelt zonder angst en met veel persoonlijkheid”, zei journalist Stefano Pasquino in de rust. Pro Vercelli stond toen met 0-1 voor door een eigen doelpunt van Stovini, die een voor Zigoni bedoelde voorzet van Scaglia achter zijn eigen doelman werkte. Pro Vercelli verraste met de nodige bravoure en smoel op het veld. “In de eerste helft was ik zeer onder de indruk van Scaglia die heel constructief speelde”, voegde Pasquino daaraan toe. Vercelli mocht lange tijd dromen van de overwinning in het Stadio Mario Rigamonti. Totdat Brescia in de 57e minuut gelijkmaakte via de Fransman De Maio. Valentini redde eerst nog op een kopbal van Caracciolo uit een corner, maar de Franse verdediger tikte vervolgens in de rebound binnen. Evenwel was het een verdiend punt voor De Witte Leeuwen. La Stampa sprak na afloop over “een hartverwarmend resultaat voor de jongens van Camolese”, hoewel Pro Vercelli ondertussen is afgezakt naar de twee-na-laatste plek op de ranglijst. Samen met Virtus Lanciano heeft de ploeg acht punten. Grosseto, dat de competitie met zes strafpunten in mindering begon, is hekkensluiter met drie.