maandag 23 september 2013

Het geluk staat bij ons in het krijt

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Voor 1.812 bezoekers (mede ten gevolge van een speciale actie van het bestuur) maakte één van de (vele) nieuwelingen dit weekend tegen FeralpiSalo zijn debuut in de basis voor Pro Vercelli in het Silvio Piola Stadion. Middenvelder Francesco Ardizzone mocht het veld betreden in plaats van sterkhouder Andrea Rosso. Na een weifelend debuut vorige week tegen Reggiana, speelde Ardizzone tegen FeralpiSalo een degelijke wedstrijd waarin hij Rosso waardig verving. Hij kwam zelfs een paar keer in scoringspositie, maar kon een ongelukkig gelijkspel (2-2) niet voorkomen.

Pro Vercelli liet de kans liggen om de vierde overwinning op rij te boeken. De Withemden domineerden vrijwel de gehele wedstrijd en speelden volgens La Stampa misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen tot dusverre. In de 19e minuut kwam Pro Vercelli via - wederom - Ettore Il Falco (De Valk) Marchi op voorsprong. Hij scoorde zijn vijfde treffer in vier wedstrijden met het hoofd uit een vrije trap van Max Scaglia. Twintig minuten in de tweede helft kwam Pro Vercelli op een 2-0 voorsprong via Giuseppe Il Lupo (De Wolf) Greco, de andere helft van het nieuwe Vercellese koningskoppel voorin. De ervaren spits scoorde met een mooi schot van de rand van het strafschopgebied na goed aangeven van de inspirerend spelende invaller Horacio Erpen. Greco gaf het volgende commentaar op de wedstrijd: "Na mijn goal dacht ik dat we de wedstrijd in handen hadden, maar Pro betaalde een hoge prijs voor onze fouten." Binnen vijf minuten gaf Pro Vercelli de overwinning uit handen. Ardizzone: "Ik weet niet wat ons in die vier minuten overkwam, we hadden het geluk niet mee: de eerste tegengoal viel uit de rebound en de tweede vloog met een vreemd effect via de schouder van Cosenza binnen. We hadden de wedstrijd 75 minuten onder controle dankzij goed spel en een competitieve instelling. Het is een misstap zoals die voor kan komen, maar het is bitter omdat de concurrentie ook punten heeft laten liggen." (Medekoploper Virtus Entella speelde gelijk en Cremonese verloor van Savona.) Greco: "We moeten op deze manier doorgaan, we zitten op de goede weg. Vandaag hebben we niet twee punten verloren, maar ze cadeau gedaan aan Feralpi en onze concurrenten. Het spijt ons, maar we kijken vol zelfvertrouwen vooruit. We zijn de competitie heel goed begonnen en staan feitelijk nog bovenaan de ranglijst."

Uiteraard deelde trainer Scazzola eveneens zijn opvattingen over het noodlottig verlopen duel na afloop op de persconferentie. "We speelden vandaag een goede wedstrijd, maar waren vijf minuten de weg kwijt. Het was een wedstrijd die we moesten en verdienden te winnen, dus hebben we twee punten verloren als je het wedstrijdverloop bekijkt. Enerzijds door ons eigen toedoen en anderzijds door pech. Russo had niets te doen en Marchi verdiende in de eerste helft een penalty. Er is een beetje spijt en teleurstelling dat we een wedstrijd waarin we 2-0 voor stonden niet konden binnenslepen, maar dat is voetbal. De drie punten zouden verdiend zijn geweest, maar we hebben nu tien punten uit drie wedstrijden en de volgende competitiewedstrijd tegen AlbinoLeffe staat alweer voor de deur. Het is waar dat we na vier wedstrijden nog altijd bovenaan de ranglijst staan. We kijken nu vooruit en het geluk staat bij ons in het krijt."