zondag 23 september 2012

Pro Vercelli vs. Ascoli 3-1. Glimpen van het ware Pro!

La Stampa slaakte een zucht van verlichting na het overtuigende optreden van Pro Vercelli gisteren tegen Ascoli. De 3-1 overwinning was de zuurstof die Pro Vercelli nodig had volgens aanvalsleider Tiribocchi, die zijn eerste doelpunt in het magische witte shirt maakte. “Ik zag een homogene groep, die goed reageerde na drie opeenvolgende nederlagen en de kansen wist te verzilveren”, schreef Pro Vercelli-reporter Stefano Pasquino op tuttoprovercelli.com. Trainer Braghin: “Ik ben blij voor mijn jongens, dit succes komt op hun conto en ik moet zeggen dat we leergeld hebben betaald voor bepaalde fouten uit het verleden. We deden het tegen Ascoli goed in de eerste helft. Ik ben blij voor ons en dit zal het moraal goed doen.”

(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Pasquino: “In de eerste helft van de wedstrijd tegen Ascoli viel een perfect Pro te bewonderen.” En dat was geen woord teveel gezegd. Na ruim een kwartier spelen stond Pro Vercelli met 2-0 voor. De openingstreffer kwam na acht minuten van het hoofd van Caridi (foto links). De naar het middenveld teruggezakte Tiribocchi was de aangever met een mooi balletje in de diepte. Het vlammende schot van de opgekomen Caridi werd in eerste instantie nog gekeerd door Ascoli-doelman Guarna. De kopbal in de rebound was echter onhoudbaar voor de machteloze keeper. Caridi stond nog geen tien minuten later ook aan de basis van de 2-0. Met een prachtige bal bereikte hij de op links doorgebroken Tiribocchi die alleen voor de doelman zijn hoofd koel hield en met rechts in de verre hoek binnenschoot. Tot dan toe had Pro Vercelli met enthousiast spel overtuigd, en ook de rest van de eerste helft controleerden De Withemden de wedstrijd. In de 45ste minuut verscheen zelfs de 3-0 op het scorebord toen Fabiano een toegekende penalty (na een overtreding van de onbesuisd uitstormende Guarna op Espinal) droog binnenschoot, ondanks de vingertoppen van de keeper die de bal nog net beroerden. Met alle drie één doelpunt op de teller, was de keuze van Braghin voor de tridente voorin geheel gerechtvaardigd.

In de tweede helft kwamen de gasten terug. Volgens Pasquino was dat te verwachten. Ascoli ging op zoek naar doelpunten en kwam het eerste kwartier na rust verschillende malen dichtbij, maar miste scherpte voor de goal. Daarna herstelde Pro het evenwicht door de gasten geen millimeter ruimte te geven. Evenwel kon niet voorkomen worden dat Soncin namens de gasten nog een tegentreffer scoorde. Eindstand: 3-1. Na afloop van de wedstrijd sprak algemeen directeur Romairone over een grote overwinning die werd gedeeld met de fans. “Het is niet makkelijk zover weg van Vercelli te spelen.”

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Valentini stond altijd op zijn post en was enkele keren beslissend. Bencivenga liet het op het veld zien, hij was scherp in de interventies en proactief in de aanval. Ranellucci deed tegenover de creatieve Zaza en Feczesin zijn bijnaam De Gladiator eer aan en gaf leiding aan de defensie. Masi was voorzichtig en scherp in de dekking en Scaglia toonde zich competent op de positie van linksachter. Marconi deponeerde grinta als zijn handelsmerk en Appelt Pires was degelijk en wederom een persoonlijkheid op het veld. De ervaring en klasse van Espinal maakten het verschil op het middenveld dat hij controleerde, de penalty was aan hem te danken. Fabiano speelde dynamisch en overtuigend, en scoorde zijn eerste treffer van het seizoen. Dat laatste gold ook voor Tiribocchi (foto links), die goed klikte met Caridi. Caridi opende de score en was beslissend met splijtende passes die aan de basis van de overige treffers stonden.

De laatste woorden zijn aan de twee smaakmakers van de dag over wie ik afgelopen week op dit blog schreef dat ze tot dan toe nog niet echt het verschil wisten te maken. Caridi: “De klik met Tiribocchi was perfect, het was het belangrijkste om te winnen en om ons seizoen nieuw leven in te blazen: daar zijn we goed in geslaagd! Ik voel me goed en als gevolg daarvan speel ik prima. Geloof me, Pro is aan het groeien.” Tiribocchi: “We groeien, voor sommige jongens is dit het eerste avontuur in de Serie B, het ware Pro zullen we na verloop van tijd zien…”