maandag 16 september 2013

Eén spits, twee rotsen en drie punten

“Pro gaat naar Reggio om weer drie punten te veroveren”, dat waren de strijdlustige woorden van trainer Scazzola op de persconferentie voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Reggiana. De eerste minuten van die wedstrijd kwam Pro Vercelli meteen agressief uit de startblokken, met een gevaarlijk schot van Marchi en een corner na een goede actie van Greco als resultaat. Een duidelijk signaal dat Scazzola zijn strijdlust met overtuiging had over weten te brengen op zijn ploeg. Desalniettemin was het eerste doelpunt voor de thuisploeg. Voormalig Pro Vercelli-speler De Silvestro gaf de bal uitstekend voor op Alessi die maar net miste. Maar een moment later lag de bal in het net. Helaas voor Reggiana werd de goal afgekeurd en bleef het voorlopig 0-0.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Pro Vercelli kwam met de schrik vrij en zette vervolgens de toon. Ruggiero kwam er een paar keer gevaarlijk uit en Greco stichtte het nodige gevaar. Na een half uur spelen resulteerde een persoonlijke actie van Marchi en zijn voorzet op Greco in een corner. De hoekschop werd eigenhandig door topschutter Marchi binnen gewerkt: 0-1! Reggiana probeerde direct na de goal te reageren, maar Marchi bleek meedogenloos. Vlak na de aftrap dribbelde de topschutter naar de rand van het strafschopgebied en schoot de bal onberispelijk achter Reggiana-doelman Bellucci. De vijfde goal in drie wedstrijden van Marchi betekende een 0-2-voorsprong voor Il Leoni. Vier minuten later prikte Reggiana terug. De thuisploeg kreeg een penalty nadat Ranellucci in het strafschopgebied Rampi onderuit haalde. Alessi twijfelde niet namens Reggiana en schoot de bal achter Pro-doelman Russo binnen. Ruststand 1-2.

De tweede helft ging redelijk gelijk op zonder grote kansen voor beide ploegen. Pro Vercelli werd eenmaal gevaarlijk toen invaller Erpen Marchi lanceerde, maar de aanval werd afgefloten wegens buitenspel. Reggiana werd na ruim een half uur spelen in de tweede helft gevaarlijk toen Rampi De Silvestro probeerde te bereiken. Cosenza wist echter te onderscheppen. Het kordate optreden van het centrale verdedigingsduo Ranellucci/ Cosenza leidde op het twitteraccount van de thuisploeg zelfs tot complimenten voor De Twee Rotsen van Vercelli. Diep in blessuretijd zette Reggiana nog een keer alles op alles om een gelijkspel af te dwingen. Alles en iedereen, inclusief de doelman, was mee opgekomen voor de laatste hoekschop van de thuisploeg. Marchi wist de bal echter weg te werken en zo was de buitengewone spits en publiekslieveling van Pro Vercelli van begin tot eind weer toonaangevend en beslissend voor De Withemden. Met drie overwinningen op rij gaat Pro Vercelli op kop op de ranglijst van de LP1a. “Marchi drukt zijn stempel, Pro Vercelli niet te stoppen”, schreef La Gazzetta dello Sport op maandagochtend. Scazzola en zijn mannen veroveren de Lega Pro. Fantastico!