maandag 7 oktober 2013

Het weekje van Killer Gomez

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
In de week dat de honderdste geboortedag van clubicoon en superspits Silvio Piola werd gevierd, liet de jonge Pro Vercelli-spits Guido Gomez zien waarvoor hij geboren is. “Ik leef voor de goal”, zei hij na midweeks te hebben gescoord in de gewonnen bekerwedstrijd tegen Lumezzane (3-0). Gomez nam zijn ploeg die wedstrijd na de vroege openingstreffer van Pepe op sleeptouw met zijn arbeid, snelheid en overzicht. “Hij beweegt heel goed en gaat de strijd aan met de verdedigers”, schreef VercelliOggi.it. “In de toekomst zal hij een belangrijke kracht voor Scazzola worden.” Gomez scoorde een prachtige goal met het hoofd. “Eindelijk scoorde ik en dat betekent veel voor een aanvaller. Dank aan Huston voor de perfecte pass, ik kon niet missen”, zei hij na afloop. “Ik werk hard want ik wil een basisplaats bij Pro Vercelli”, was voorts het commentaar van de Italiaanse jeugdinternational. Daarbij erkende hij met een glimlach dat het lastig zou worden de alsmaar scorende Ettore Marchi uit de basis te verdrijven.

Die basisplaats zat er in de belangrijke competitiewedstrijd tegen AlbinoLeffe nog niet in. Al in de tweede minuut liet Marchi zien dat hij onaantastbaar is in de spits van Pro. Hij manoeuvreerde zichzelf in scoringspositie en schoot de bal met een diagonaal schot achter de AlbinoLeffe-doelman. Zijn zesde goal in vijf wedstrijden. Voorlopig kan Il Bomber van Pro niet kapot bij de fans. Hetzelfde geldt echter voor het aanstormende talent Gomez. Op de bank zag hij hoe AlbinoLeffe in de tweede helft het overwicht had en op een 2-1 voorsprong kwam mede door onachtzaam optreden van de Pro Vercelli-defensie. Zeventien minuten na rust mocht Gomez het veld in voor Giuseppe Greco en in de 74ste minuut scoorde hij de verlossende gelijkmaker (2-2) uit een hoekschop van Horacio Erpen. “Gomez salva la Pro Vercelli”, kopte La Stampa boven het wedstrijdverslag. Op tuttomercatoweb.com werd de Italiaans-Argentijnse spits als één van de betere spelers op het veld aangewezen. “De jongeling uit ’94 bracht met een goal en twee grote kansen levendigheid in de voorhoede van Scazzola.” Supportersclub Ghigni Bianchi noemde hem: “Een echte killer in het strafschopgebied.”